Krav til forbrukslån

Det er noen krav til forbrukslån, som du skal være oppmerksom på, men de varierer også etter hvilken bank du søker ved. Kravene inkluderer inntekt, alder, gjeldsgrad og at du ikke har betalingsanmerkning, hvor det siste er ufravikelig ved usikrede lån

Arbeidsinntekten din, og eventuelle andre økonomiske forhold, skal dokumenteres. Dette gjelder spesielt ved lån av en viss størrelse. Det kan være du slipper å sende inn dokumentasjon av inntekt, hvis du skal ta opp et mindre forbrukslån, eller et mikrolån, fordi da vil banken innhente offentlige opplysninger om deg og ta en vurdering av de opplysningene den finner der.


Pengene på bankkonto
Når forbrukslånet er innvilget, kan du ta ut sommerferie med god samvittighet. Pengene er på konto i løpet av kort tid, noe som kan variere fra 1 dag og oppover. Det er helt avhengig av hvilken bank du har, og hvile rutiner de har for overføringer, men i hovedregel vil pengene være disponible i løpet av noen få dager.

Når pengene er disponible, er det ingen som stiller spørsmålstegn til hva du skal bruke forbrukslånet til. Så hvis du alltid har drømt om en heidundrende ferie til solkysten av mer sydlige strøk, er det ingen som vil sette en brems for det, i hvert fall ikke banken

Lån uten sikkerhet
Lån uten sikkerhet er en type lån hvor du ikke behøver å stille noen garanti, sikkerhet eller pant i eiendom, eller annen fysisk gjenstand, for lånet. Dette er en unik mulighet til å låne penger til mer uvanlige formål, eller rent forbruk, og forbrukslån faller også inn i denne kategorien.

Forbrukslån kan benyttes til feriereise, oppusning av bolig, ny eller brukt bil, og mye mere. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan benytte pengene på. Best av alt – det er ingen som vil stille spørsmål til hva du vil bruke pengene på heller.